JANGAN MENGAKU DIRI IBU MODEN KALAU TAK ADA CIRI CIRI NI

JANGAN MENGAKU DIRI IBU MODEN KALAU TAK ADA CIRI CIRI NI. Ramai mak mak sekarang dengan bangganya mengaku diri sendiri sebagai urban mummy. Siap buat title tu. Tapi sebenarnya gaya hidup depa takde la urban mana pun. Bangga sangat ke jadi urban mummy ni?? Entah la maybe dia rasa macam orang bandar sangat kot bila jadi urban mummy ni. Aku tak berani la mengaku aku ni urban mummy even aku gelarkan diri aku sebagai mummy untuk anak aku. Aku asal pun orang kampung so gaya hidup aku mix jugak la. Mana yang baik dari kampung aku terus pratikkan. Mana yang bagi manafaat dari gaya hidup orang bandar aku terapkan dalam hidup aku sekarang.


Kita sedia maklum gaya hidup ibu2 zaman dulu dengan sekarang dah banyak jauh bezanya. Kalau dulu jadi bini & mak orang auto mesti fesyen kat rumah berkain batik. Zaman sekarang benda2 macam tu walaupun masih ada yang amalkan tapi tak ramai termasuk aku memang rutin harian aku tak pakai kain batik. Aku lebih selesa berseluar.

kalau mak2 zaman dulu aktiviti depa lebih kepada rumahtangga.. kehidupan sosial dorang dah tak banyak. Kalau ada pun setakat petang2 lepak dengan geng mak mak bersembang bawah pokok. Tapi sekarang ni ramai ibu2 bekerjaya tak kira di luar atau dari rumah jadi aktiviti menyembang bawah pokok maybe tak berapa nak ada sangat dah.

Ada beza ibu yang tipikal & ibu2 yang tergolong dalam golongan trendy. Kalau korang nak tahu samada korang tergolongan dalam golongan ibu2 yang trendy atau tak meh baca kat sini >> 5 Ciri-Ciri Ini Membuktikan Anda Ibu Yang Paling Cool & Trendy Di Dunia! <<

Amacam?? Ada korang buat 5 perkara ni?? Kalau takde tak payah nak mengaku korang ibu yang trendy & urban sangat la. Macam aku ni memang awal2 aku tak mengaku diri aku urban mummy yang trendy sebab aku sedar hidup aku ada yang moden ada yang masih macam ibu2 lain jugak hahahaha
Share this article :
+
Previous
Next Post »
0 Komentar untuk "JANGAN MENGAKU DIRI IBU MODEN KALAU TAK ADA CIRI CIRI NI"

Terima Kasih Sudi Komen Di Sini
 
Template By. Kunci Dunia Designed by sensasi2020
Back To Top